Ondernemerschap

Wat te Doen als Je Moeder Belt…

9 reacties

... als je middenin een presentatie zit voor 3-4000 man.

Afgelopen maand sprak ik op het “National Achievers Congress”, waar ik de enige Nederlander was die “zijn ding moest doen”.

Namen als Robert Kiyosaki van Rich Dad Poor Dad en Les Brown kwamen voor en na mij en de zaal zat zo goed als vol (3-4000 man).

National Achievers Congress

Het was een 2-daags event en zowel bewust als onbewust is zo’n 90 minuten presentatie voor zo’n grote groep mensen toch best wel een dingetje waar je toch flink mee bezig bent.

Ik heb al aardig wat seminars georganiseerd en al op veel events gesproken, maar dit was toch wel een 'stretch' uit mijn comfortzone, iets waar ik (naderhand) altijd van hou, daar leef ik voor.

Ervaringen zijn voor mij vele malen belangrijker dan bezittingen en eigenlijk vind ik ontwikkeling weer veel belangrijker dan 'achievements', anyway, dit was best een coole ervaring.

De avond ervoor dronk ik een drankje met mijn vriend Carl van de Velde uit België. Hij is daar by far de #1 spreker en gaf me een aantal goede tips. Waar ik een paar keer per jaar spreek in het openbaar, doet hij dat iets van 100 x per jaar en is een master op dat gebied.

De #1 tip was eigenlijk heel simpel: have fun and enjoy the ride! Hij kwam met het idee om zelf mijn opkomst te filmen (van backstage tot onstage), want zoiets maak je misschien niet heel erg vaak mee.

Fuck it, gewoon doen dan maar 😉 Check onderstaande video:

De eerste 10 minuten waren een beetje stijfjes maar na een kwartiertje zat ik er lekker in en begon ik veel lol te maken. Aardig wat interactie en tof om te zien hoeveel van onze klanten waren, daar heb ik ook echt van genoten.

Toen naderhand iemand naar me toe kwam en zei: “dit proeft naar meer of niet”, moest ik even nadenken. Nog even een drankje gedaan met mijn zus na afloop en later op de avond een nachtdiner gedaan, wederom met Carl, en wederom een aantal goede inzichten gekregen.

Ik hoef niet per se voor duizenden mensen te staan (ik vind het wel tof) maar wat ik echt tof vind is om 'in the moment' iemand te kunnen coachen / helpen. We hebben allemaal 1 of meerdere knelpunten die ons ervan weerhouden om met onze business door te groeien en om simpelweg maar informatie te delen is niet altijd het meest effectieve en voor mij persoonlijk niet het meest leuke.

Als ik naar seminars ga geniet ik altijd het meeste van de interactie of interventies en ik vind het heerlijk wanneer een spreker off topic gaat en er na een half uur achter komt dat hij of zij zojuist iets heeft gedeeld wat niet op de planning stond. Daar zit meestal het 'goud' in en dat vind ik persoonlijk fantastisch.

Ik merkte ook dat mijn beste stukken van die presentatie in de RAI de stukken waren waar ik 'in the moment' moest handelen. Een dame die op podium kwam staan omdat ze niet helemaal zag hoe ze webinars moest toepassen in haar business en ik die haar een paar inzichten kon geven, een paar keer grappen en grollen met het publiek en voor mij het tofste moment, wat aan het einde van de presentatie kwam…

Halverwege de presentatie hoorde ik dat ik een smsje kreeg en besefte ik dat ik mijn telefoon aan had laten staan. No big deal, gewoon doorgaan. Er was een groot scherm (dat ik alleen zag) met een grote rode afteller. Ik had nog 6 minuten te gaan en ik zat middenin mijn 'pitch' toen de telefoon over ging.

Ik denk ik haal hem uit mijn zak om hem op stil te zetten, maar ik zag 'mam' in het scherm staan en ik heb een ongeschreven regel dat wanneer mijn moeder belt ik deze altijd op moet nemen, ongeacht de situatie dus ja, wat doe je dan 😉

National Achievers Congress Eelco de Boer

Mijn moeder belde me vanuit Lanzerote om te vragen hoe het was gegaan. Toen ik haar op de speaker had gezet en er werd geapplaudisseerd had ze al snel door dat het geen grapje was. Ik geniet er nog steeds van als ik er aan terugdenk.

Moraal van het hele verhaal, have fun! En 'be in the moment'. Ik vind het persoonlijk zoveel leuker om dingen te doen die in het moment als waardevol voelen, dan dingen volgens een vaste structuur te doen en je daar ook volledig aan te houden.

2013 is voor mij by far het meest bijzondere jaar ooit geweest. Er is zoveel ontwikkeling geweest op zowel persoonlijk als zakelijk vlak en daar hou ik van. Beweging, letterlijk en figuurlijk.

Afgelopen woensdag heb ik mijn eerste “Work Hard Play Hard” seminar gegeven waar ik letterlijk 'in het moment' klanten van ons inzichten geeff waar zij op dat moment het meeste behoefte aan hebben.

Drie uur lang gaf ik mijn visie / inzichten op basis van de knelpunten waar het kleine groepje deelnemers tegen aan liepen en dit is echt mijn ding. Geen 3 of 4000 man, maar een klein groepje en ik kan op zo’n moment het beste van mezelf geven zonder dat het het beste van mezelf neemt 😉

We hebben direct besloten om op 19 december “Work Hard Play Hard 2” te organiseren en ik hoop je daar echt te zien. Elk seminar is 100% uniek omdat er geen presentatie is maar er wordt gecoacht op basis van waar de deelnemers behoefte aan hebben, dus je mag het niet missen 😉

Klik hier voor meer informatie over “Work Hard Play Hard #2” op 19 december!

Dit seminar is voor mij een 'fun project' waarbij ik tijdens het seminar ook niets zal aanbieden of pitchen. De focus is volledig op het geven van veel waardevolle inzichten, fun en het krijgen van perspectief. Dit is hoe ik zelf een seminar zou willen volgen!

Laat hieronder ook even een reactie achter, vind ik tof!

Succes!

Eelco

Tags:

Misschien vind je dit ook interessant

9 reacties. Reactie plaatsen

Mooie actie om je telefoon op te nemen! Maakt je in een klap verbonden/geloofwaardig met de individuen in zo'n groot publiek! Tof man, keep on rockin'.

Beantwoorden

Geweldig, Eelco, die opkomst, een kippenvel moment, toch?
En inderdaad: ik neem ook altijd op als mijn moeder belt 🙂

Beantwoorden

dank weer voor de inspiratie 😉

Beantwoorden

Haha, met zulke acties omgaan kun jij als de beste.

Een goede speech houden trouwens ook. Respect

Beantwoorden

Eelco, dit is gewoonweg waanzinnig! Gefeliciteerd!!

Beantwoorden

Dude, filmen doe je horizontaal...

Beantwoorden

OH man.

Hoe mooi moet dat niet zien geweest!
Prachtig! Je moeder zal erg trots op je zijn geweest 😉
Leuk dat je dat regeltje ook hebt!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Edwin de Jong
Edwin de Jong (21 Jaar!) en Nu Al via Dropshipping 10.000 Fietsen per Jaar Verkopen
Kees Jan Verplanke
Kees Jan Verplanke: "We Groeien met zo'n 20 - 30 Panden per Maand."
Menu