Ondernemerschap

"Het Spel"

Geen reacties

Een poosje geleden reed ik terug uit Parijs want we waren naar een concert van “Jay-z” geweest. Op een of andere manier vind ik het lekker om lange afstanden te rijden, want net als bij lange afstanden hardlopen krijg ik altijd supermooie inzichten, alleen is autorijden een stuk minder slecht voor je knieen 😉

Tijdens het concert had ik al een paar mooie inzichten gehad. Hij (Jay-z) stond daar als een echte artiest, en het straalde er vanaf dat het echt zijn passie is. Voor het geld hoeft hij het allang niet meer te doen, hij is honderden miljoenen waard, bezit veel succesvolle bedrijven en is getrouwd met Beyonce, die volgens mij ook wel honderden miljoenen waard is. Ik zie hem ooit ook nog wel president van Amerika worden.

Anyway, ik reed dus terug en toen viel het kwartje ineens bij me.

Ondernemen is een spel, en ik mag dat spel elke dag spelen!

Ik voel me elke dag gezegend dat ik dit spel mag spelen en de dingen te kunnen doen wat ik leuk vind, en waar ik goed in ben.

Wanneer je ondernemer bent, ben je in staat om (in grote lijnen) je eigen toekomst te bepalen. Je kunt bouwen wat je wilt bouwen, je kunt afbreken wat je wilt afbreken en je kunt letterlijk doen en laten wat je wil, zolang je je eigen verantwoordelijkheid maar neemt.

Elke dag wanneer je wakker wordt mag je weer verder met dit spel, en het mooie aan dit spel is, is dat je je eigen regels mag opstellen. Natuurlijk zijn er wetten waar je je aan moet houden, maar de regels mag je zelf volledig opstellen (iets wat veel ondernemers nog niet doorhebben trouwens).

Ik vind het zelf altijd fantastisch om iets te bedenken, het te (laten) creeeren en vervolgens te kijken of het werkt, of niet.

Wanneer het werkt ben ik echt zo blij als een kind en hier heb ik vaak slapeloze nachten van. Wanneer ik iets test, en het resultaat is positief, ook al is het een verkoop van een euro, dan krijg ik daar een enorme kick van. Ik ben dan aan de “winnende hand”

Wanneer iets niet lukt, dan maakt het me ook niets uit eigenlijk. Ik heb een “zakelijke bucket list”, wat een lijst met ideeen en projecten is, en die ik allemaal een keer getest wil hebben. Mocht het werken, dan ga ik er verder mee, mocht het niet werken, dan kan ik het in ieder geval afstrepen.

Wanneer het jouw droom is om een keer parachute te springen, en je komt er vervolgens achter dat het een stuk minder heftig was, dan ga je daar toch ook niet om zitten jammeren? Zo werkt het ook bij mij als ik een project aftik dat niet werkt. Weer wat geleerd!

Bij veel spellen moet je dingen opbouwen om uiteindelijk te kunnen winnen, bij het spel Risk gaat het om het aantal legers waarmee je kunt aanvallen, bij Monopolie om het aantal huizen en hotellen en wanneer je voldoende hebt “gebouwd” ben je klaar om te winnen.

Zo werkt het op het internet precies hetzelfde. Elke actie die jij onderneemt om te groeien zorgt ervoor dat je iets opbouwt waarmee je later kunt gaan winnen. Elk artikel dat jij schrijft voor op je website zorgt ervoor dat je site groter wordt, beter wordt gevonden en je hebt je klanten weer verder geholpen.

Wanneer je dit structureel doet, en jezelf blijft omscholen en verbeteren, zul je uiteindelijk het spel winnen. Je wilt misschien nieteens  zozeer winnen van je concurrenten, maar je wint bij je klanten. Je krijgt meer klanten en je klanten worden (gratis) door jou verder geholpen.

Ik heb zelf al zo’n 10 e-books geschreven in de afgelopen jaren die ik gratis weggeef, en één van de oudste e-books (Het ideale verdienmodel) is al bijna 5 jaar oud, maar ik krijg er dagelijks nog positieve reacties op. Nog steeds zijn er mensen die dit boek net hebben gelezen, ermee zijn geholpen en het nog steeds tof vinden. Het is een “bouwsteen” die ik een jaar of 5 geleden heb neergelegd.

Even terugkomen op “Het Spel”. Wanneer je een duidelijke strategie voor jezelf hebt opgesteld om dit spel dagelijks te spelen, dan zul je zien dat je elke dag zult groeien, en dat je uiteindelijk aan de winnende hand zult zijn.

Alles telt. Wees nooit bang dat je “teveel geeft” maar geef meer dan goed voelt. Wanneer het even zwaar wordt, werk dan harder. Wanneer je even geen inspiratie hebt, druk er dan doorheen.

Wanneer iemand je probeert zwart te maken, creeer dan net even wat meer waarde voor een bestaande (goede) klant.

Heb lol in het spelen van dit spel. Maak een plan waarbij jezelf je regels bepaalt en zorg ervoor dat je je business aan je levensstijl aanpast, en niet andersom.

Pak een onderwerp wat je passie is, zodat je elke dag met een volle bak energie de dag kunt gaan aanvallen, in plaats van dat je dag “moet doorkomen”.

Iedereen heeft 24 uren in een dag, het ligt er alleen even aan hoe je deze dagen inplant, en met welke activiteiten.

Wat je in het verleden hebt gedaan en hebt opgebouwd hoeft niet te betekenen dat je dat voor de rest van je leven hoeft te doen.

Wees niet te bang om beslissingen te nemen die moeilijk zijn. Wanneer je de moeilijke dingen in het leven zal doen wordt het leven makkelijk. Wanneer je alleen maar voor de makkelijke dingen gaat zal het leven lastig worden.

Jump off the cliff and grow your wings on the way down! Grow as you go!

Voel je gezegend dat je elke dag dit spel mag spelen, ondernemen is een van de leukste dingen die er is!

Actie!

Succes,

Eelco de Boer

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Hyves Verkocht Aan De Telegraaf, Net Op Tijd?
7 Veel Gemaakte Fouten Van (Internet) Ondernemers
Menu