Internetmarketing

Twee linkerhanden: perfect!

Geen reacties

Heel veel ondernemers denken dat je technisch aangelegd moet zijn om een succesvolle internet business te hebben, maar niets is minder waar.

Ik heb zelf honderden websites en ben al meer tien jaar actief met het ondernemen op internet. Toch heb ik zelf nog nooit van mijn leven een website gebouwd. Ik heb ook absoluut niet de ambitie om dit ooit te gaan doen.

Ik word er dan ook altijd kriegel van als ik niet-technische ondernemers bezig zie met de technische kant van hun website. Ze zijn er vaak echt maanden mee bezig, om vervolgens een website op te leveren die er echt niet uitziet.

Toch is het na al dat werk wel hun kindje is geworden en hebben ze er een emotionele band mee opgebouwd. Het resultaat is dat ze dus een website hebben die echt niet voor hen gaat werken en zoals je nu onderhand wel weet, is het belangrijk dat de website voor jou werkt.

Doordat je echter niet technisch aangelegd bent, heb je juist een aantal voordelen. Een aantal van deze voordelen zal ik nu benoemen:

Je bent geforceerd om technische zaken uit te besteden

De realiteit is dat de meeste ondernemers niet honderden website hebben of willen hebben. Dat is ook hartstikke logisch en mijn advies is ook absoluut niet om honderden websites te hebben.

Mijn advies is om één, twee of drie websites te hebben die voor jou gaan werken en die ervoor zorgen dat jouw business wordt uitgebreid.

Daarom is het natuurlijk heel erg raar wanneer je jezelf gaat omscholen om een website te bouwen, terwijl je in je hele leven misschien maar een paar websites zult gaan bouwen. Het is veel beter om het uit te besteden en als je twee linkerhanden hebt (zoals ik) dan ben je absoluut geforceerd om technische zaken uit te besteden.

Een succesvolle ondernemer is goed in dingen uitbesteden en projecten managen. Daar zit de kracht van een succesvolle ondernemer in. Een succesvolle ondernemer is ook niet te bang om dingen uit handen te geven en als je twee linkerhanden hebt, dan ben wel je geforceerd om technische dingen uit te besteden.

Binnen een kwartier kan ik een mooi business model uitschrijven voor een website en vervolgens kan iemand anders twee maanden lang werken aan de technische zaken. Persoonlijk ben ik dus een paar uren kwijt aan zo’n heel project en iemand anders is er een paar maanden mee bezig.

Diegene betaal je en vervolgens heb je een fantastisch mooi project opgeleverd, terwijl je het zelf in enkele uren hebt gerealiseerd.

Mijn advies als jij niet technisch aangelegd bent is dus absoluut om het uit te besteden. Sterker nog, als je niet technisch aangelegd bent, ben je eigenlijk geforceerd om technische zaken uit te besteden. Daarmee heb je eigenlijk heel groot voordeel, omdat je op die manier veel sneller kunt werken.

Je kunt focussen op de belangrijkere zaken

Belangrijkere zaken zijn in dit geval bijvoorbeeld kwesties als: hoe krijg je veel bezoekers naar je website? Hoe zorg je ervoor dat de bezoekers meerdere dingen bij jou gaan kopen? Welke teksten staan er op je website en hoe zorg je ervoor dat de teksten ervoor zorgen dat je een hogere conversie scoort?

Hoe vind je affiliates en hoe zorg je ervoor dat deze affiliates constant jouw product gaan promoten? Hoe zorg je ervoor dat je social media strategie goed wordt uitgevoerd?

Dit zijn allemaal heel belangrijke zaken als internetondernemer. Wat helemaal niet belangrijk is, is om te weten hoe het nu precies allemaal werkt op je website.

Je kunt dus focussen op de belangrijke zaken en dit zijn vaak dingen die te maken hebben met hoe je groei kunt creëren en hoe je meer omzet creëert. Dit zit niet in het webdesigen van je eigen website.

Het is dus belangrijk om te weten wat je moet doen en waarom je bepaalde dingen moet doen. Het hoe is niet belangrijk.

Ik heb bijvoorbeeld echt geen idee hoe de codes van mijn websites eruitzien. Als ik een opt-in formulier op mijn website wil, dan heb ik geen idee hoe de code achter dat formulier eruitziet en het interesseert me ook echt helemaal niets.

Het gaat erom dat dit opt-in formulier mooi rechts bovenin mijn blog staat. Dat is iets wat belangrijk is. Het gaat er niet om hoe die code eruitziet of hoe die code daar terechtkomt.

Als je dit van een iets technischere kant bekijkt, is het natuurlijk wel belangrijk dat je code schoon moet zijn en dat het netjes eruit moet zien voor een eventuele programmeur die het een andere keer gaat overnemen.

Een mooie uitspraak vind ik: “Krabben waar je jeuk hebt.”

Op het moment dat jij dus een opt-in formulier op je website wilt hebben en een programmeur kan het voor je regelen, dan is dat prima. Hoe dat nu precies werkt maakt niet uit. Het gaat erom dat het werkt en dat je weet waarom het werkt.

Natuurlijk is het belangrijk om op je website een opt-in formulier te hebben, zodat je namen en e-mailadressen kunt verzamelen en je goede e-mail marketing kunt gaan toepassen, maar het gaat er dus niet om hoe het werkt. Je hoeft alleen te weten wat je moet doen en waarom je het moet doen.

Je wordt niet gehinderd door enige kennis

Een groot voordeel als je niet technisch bent, is ook dat je heel creatief kunt zijn en tijdens je creatieve proces niet wordt gehinderd door enige kennis.

Veel programmeurs zullen bijvoorbeeld nooit een ingenieus systeem bedenken, omdat ze tijdens het creatieve proces al denken in beperkingen. Ze weten bijvoorbeeld zelf niet hoe ze het technisch gezien voor mekaar kunnen krijgen en dus schrijven ze het direct af of komen ze er niet eens op.

Jij als a-techneut of met twee linkerhanden bent daar niet door beperkt en ik ben daar zelf ook niet door beperkt. Als ik iets wil, dan zorg ik ervoor dat ik een programmeur kan vinden die dat voor mij kan doen.

Als ik het zelf allemaal zou willen doen, dan was het me nooit gelukt. Je wordt dus niet gehinderd door enige kennis, wat in dit geval best wel voordelig uit kan pakken!

Succes!

Eelco de Boer

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Het internet is aan het puberen
Het verschil tussen een asset en een liability
Menu