Naast videoservices bestaat er ook de mogelijkheid om zelf je video’s te streamen. Dit betekent dat niet YouTube of een andere dienst jouw video op een server zet en laat afspelen maar dat je dit zelf doet.

Je zet je videobestand dan op een server (bijvoorbeeld die waar je website ook op staat) en vervolgens gebruik je een “flash player” om het videobestand als afspeelbare video op je website te krijgen. Flash players zijn er in alle soorten en maten te downloaden, je hoeft simpelweg even te Googlen.

Dit is een voorbeeld van een flashplayer op een website:

Flash video op je website

Wat voor bestand heb je nodig?

Een flashplayer speelt flashbestanden af, dat zijn meestal videobestanden die eindigen op .flv. Je kunt een videobestand meestal omzetten naar een .flv bestand met videobewerkingssoftware. Het kan overigens ook met Camtasia.

Traag laden voorkomen

Video’s zijn meestal grote bestanden en wanneer veel mensen tegelijkertijd naar jouw video’s kijken dan loop je het risico dat het laden van video’s traag gaat of nog erger: dat ze het zelfs niet meer doen. Hoe voorkom je dit?

Amazon S3

Wanneer je zelf video’s gaat streamen zorg er dan voor dat de server waar je video’s op staan genoeg capaciteit en snelheid heeft. Een goed idee is om dit te doen bij Amazon. De service die zij hiervoor bieden heet Amazon S3 en geeft je simpelweg toegang tot hun enorme server om je video’s op te plaatsen. Dit is wel een betaalde dienst maar zeker niet duur en bovenal erg veilig.

Mozilla Firefox heeft een zeer handige Amazon s3 plugin voor het integreren van Amazon S3 in je browser.

3 reacties. Reactie plaatsen

[...] Flash video op je website plaatsen » [...]

Beantwoorden

trucje: je kan van een *.mp4 bestand de extensie wijzigen naar *.flv omdat ze beiden de H264 codec kunnen bevatten.
Zo hoef je niet te encoderen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu