Instagram

Instagram Profiel Afmetingen - Download de GRATIS “Instagram Succes Afmetingen CheatSheet”

Geen reacties

Download de GRATIS “Instagram Succes Afmetingen CheatSheet”

Download GRATIS: “Instagram Succes Afmetingen CheatSheet”

Instagram is “The Next Big Thing

In mijn ogen is Instagram het platform van de toekomst. De kansen liggen er letterlijk voor het grijpen en organisch groeien is nog steeds the way to goFacebook ging enkele jaren geleden door deze periode: groeien was toen nog enorm eenvoudig en gewoon door aanwezig te zijn deed je al 99% meer dan je concurrentie.

Facebook is de laatste jaren echter door bijna elke business ontdekt. Dit is niet per se iets slechts (er liggen nog altijd veel kansen voor het grijpen), maar het betekent wel dat je niet meer zo makkelijk boven de rest uitsteekt. Op Instagram kan dit wel nog steeds. En als je het dan ook nog meteen goed doet, kom je al een heel eind!

Al is er wel één groot verschil tussen Instagram nu en Facebook pakweg vier jaar geleden op het gebied van kansen… De kansen die bij Instagram voor het grijpen liggen, zijn vele malen groter dan die van Facebook enkele jaren geleden waren.

Maar genoeg over kansen! Je bent hier voor iets anders. Iets wat ervoor zal zorgen dat jij het maximale uit je aanwezigheid op Instagram zult halen en een voorsprong neemt op je concurrentie: “Instagramprofielafmetingen”

Instagram Profiel Afmetingen – Download de GRATIS “Instagram Succes Afmetingen CheatSheet”

[/vc_row_inner]

Instagram succes afmetingen

Normale Instagram posts

Met normale Instagramposts bedoel ik natuurlijk gewoon de foto’s die je plaatst <img class=” /> Of dit nu mooie landschappen, quotes, screenshots of tekeningen zijn maakt niet zoveel uit. Het gaat erom dat dit de posts zijn die je op normale manier op Instagram publiceert. 

Toch zijn er ook voor deze ‘eenvoudige posts’ een aantal richtlijnen. Tot enkele jaren geleden kon je enkel vierkante foto’s uploaden op Instagram. Dit is tegenwoordig veranderd waardoor je ook rechthoekige foto’s kunt plaatsen.

Toch blijft de vierkant foto de ideale Instagramvisual. Het ziet er mooi uit, zorgt ervoor dat je posts ‘uniform’ zijn en het is het fundament van Instagram. Dus onthoud: vierkanten!

Afmetingen van een ‘ideale Instagrampost’: 1500 x 1500 pixels

Afmetingen van een normale foto voor op Instagram: maakt niet uit (zolang de resolutie maar hoog genoeg is!)

PS: De afmetingen van een ‘ideale Instagrampost’ zijn eveneens de ideale afmetingen voor je Instagram-profielfoto: 1500 x 1500 pixels

Instagram video’s

Je kunt niet alleen ‘statische posts’ plaatsen, het is ook mogelijk om video’s te delen op Instagram. Eveneens een krachtige manier om organisch te groeien!

Het verschil met Facebook is dat het op Instagram iets meer werk vereist om video’s te publiceren. Het is niet ingewikkelder, er zijn gewoon meer richtlijnen waar je rekening mee moet houden. Hieronder help ik je alvast op weg!

Er zijn 2 soorten video’s die je kunt uploaden. Ik noem ze om het makkelijk te houden even de ‘normale video’s’ en de ’ideale Instagramvideo’s’. Misschien kun je aan de naam al afleiden welke versie mijn voorkeur heeft <img class=” />

Laten we het eerst hebben over de eerste variant. Dit zijn de normale, rechthoekige video’s die je waarschijnlijk zelf het beste kent. Vaak is het hierbij gewoon een kwestie van filmen met je smartphone en vervolgens op uploaden drukken. Dat kan natuurlijk super toffe, spontane video’s opleveren, dus dit kan prima voor je werken!

Als je toch wat meer tijd wilt investeren in het perfectioneren van je video’s, kun je voor de ’ideale Instagramvideo’ gaan. Dit zijn vierkante video’s die voorzien zijn van een titel erboven en eventueel een ondertiteling.

Niet alleen is dit een formaat voor video’s dat er netjes uitziet en extra opvalt. Je zult door de titel en ondertiteling veel meer mensen met je video berijken dan wanneer je beide niet hebt. Het geluid op Instagram wordt niet automatisch afgespeeld.

Met andere woorden: gratis meer bereik!

Afmetingen van een ‘ideale Instagramvideo’: 1500 x 1500 pixels

Afmetingen van een normale video op Instagram: 1920 x 1080 pixels

De maximale lengte voor iedere video die je op je tijdlijn plaatst bedraagt 60 seconden

Instagramstories

Of hoe ik ze noem: ‘Instagram’s next big thing’. Mocht je het nog niet doorhebben: Instagramstories zijn hot. Het is een volledig nieuwe, krachtigere manier van content delen met je following. Daarnaast zijn stories ook veel persoonlijker en worden ze meer bekeken dan een normale Instagram Post.

Het ene woord waarmee ik Instagram Stories het liefste beschrijf is dan ook: MEER.

Het mooie aan de Instagramstoryfunctie is dat je er alle kanten mee op kunt. Je kunt foto’s delen, tekstjes, maar ook video’s en je kunt zelfs gebruik maken van gifjes in je stories!

Kijk eens naar de stories die we publiceren op het Instagramaccount van Winst.nl: emoji’s, hashtags, video’s, alles wordt daar ingezet om elke story zo cool en engaging mogelijk te maken. (En volg ons dan meteen even <img class=” /> )

Ik ben er echt helemaal weg van.

Alles wat je op een story post is in de vorm van een rechtopstaand beeld. Zowel de foto’s als video’s. Eveneens zijn beide maximaal 15 seconden lang en verdwijnen ze na 24 uur voorgoed. Extra goed nadenken over wat je plaatst is dus een must <img class=” />

Afmetingen van een Instagramstory-post: 1080 x 1920 pixels

Afmetingen van een Instagramstory-video: 1080 x 1920 pixels

De maximale lengte voor een Instagramstory-video bedraagt 15 seconden

Klaar voor jouw Insta-succes?

Ik hoop dat je met deze handige tips zelf ook aan de slag gaat om Instagram te veroveren. Om te zorgen dat je de juiste afmetingen en belangrijkste tips altijd bij de hand hebt, kun je via onderstaande link mijn “Instagram Succes Afmetingen Cheatsheet” downloaden.

Instagram Profiel Afmetingen – Download de GRATIS “Instagram Succes Afmetingen CheatSheet”

Ik zou het super tof vinden als je me op de hoogte houdt van jouw Insta-succes. Stuur dus gerust een DM (Direct Message) naar @winstnl waarin je jouw ervaringen deelt!

Veel succes met posten <img class=” />

Sebas

[/vc_column][/vc_row]

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Wat is Bitcoin? Alles wat je MOET weten!
5 Internet Marketing-kansen waar ik enthousiast over ben voor 2018 + 2019
Menu